top of page

More Dry And Sour Than Your Mother In Law Saison

Mother in Law Saison Label-Award_WEB.jpg

Ja, we weten het, niet alle schoonmoeders zijn droog en zuur. Sommige zijn eigenlijk best verdraaglijk, misschien zelfs lief. Maar je snapt wel wat we bedoelen. Dit van oorsprong oude plattelandsbier, wordt in Belgische stijl gebrouwen met Japanse Sorachi Ace hop en gekruid met koriander, sinaasappelschil en paradijskorrels. Dankzij de speciale gistsoort is het droog zoals Engelse humor. Of je schoonmoeder.

Alcohol by vol. 4,7 %  |  Bitterness: 40 EBU  |  Color: Blond  |   Available in: 0,33 L bottle & 30 L keg

Tight Lipped Dry Humored Why So Serious Nordic Berry Sour

Tight Lipped Sour Label-Award_WEB.jpg

Begraaf de glimlach in je kont is een mooie Finse uitdrukking die waarschuwt voor de gevaren van buitensporig geluk. Wij, bij de Flying Dutchman Nomad Brewing Company, fronsen onze wenkbrauwen bij een dergelijk advies en moedigen breed glimlachen aan. Zelfs als er stront aan de knikker is. Kun je je lippen ontspannen houden terwijl het bier zo zuur is, dat je tandvlees pijn doet en je het gevoel krijgt dat je verse lijsterbessen, blauwe bosbessen en veenbessen aan het eten bent. Onthoudt dat dit een positieve pijn is en blijf grijnzen als een gek. Als we terug naar af gaan met een andere Finse uitdrukking, dan weten we zeker dat je weet wat de vos zei over de lijsterbessen. Dat klopt. Zuur.

Alcohol by vol. 4,5 %  |  Bitterness: 20 EBU  |  Color: Red  |   Available in: 0,33 L bottle & 30 L keg

Rose Hipped Hibiscus Dipped Flower Power Funky Sour

Rose Hipped Sour Label-Award_WEB.jpg

Wat is er aan de hand met deze naam? En een roze label! Man, dit moet officieel het meest meisjesachtig uitziende bier ooit zijn. Maar laat je niet misleiden, deze baby is echt een funky sour. Ze wordt gebrouwen met pilsener en tarwemout en met vers rozenbottelsap in de brouwketel. Het bier rijpt op hibiscusbloemen en Franse eikenhouten snippers. De extra dry-hopping met Nelson Sauvin-hop maakt het helemaal af. Het resultaat is een heel fijn, verfrissend bier met mooie smaken van de zorgvuldig uitgekozen ingrediënten. Het is verbazingwekkend wat een hard werk het is om zoiets subtiels te creëren!

Alcohol by vol. 4 %  |  Bitterness: 20 EBU  |  Color: Roze  |   Available in: 0,33 L bottle & 30 L keg

Gosh It's Posh Elderflower White Wine Sour

Posh Sour Label-Award_WEB.jpg

In de wondere wijde wereld van craftbieren vindt je veel met testosteron gevulde machobrouwsels. En dan zijn er bieren die “oh van mij zo fijn” zijn dat ze bijna in de wijncategorie vallen. Zoals je misschien al geraden hebt door de naam: Gosh it's Posh Elderflower White Wine Sour, wordt dit bier gebrouwen met witte wijndruiven en vlierbloesem. Dit resulteert in een delicaat bier dat een beetje snobistisch maar nauwelijks hoppig is. De chique frisse smaak past perfect bij de soirees, matinees en andere chique gelegenheden die u vaak bezoekt. Of krijg nu wat: stop het in je ondergoed en wees wie je bent.    

Alcohol by vol. 5,6 %  |  Bitterness: 20 EBU  |  Color: Blond  |   Available in: 0,33 L bottle & 30 L keg

bottom of page